Sunday, March 29, 2020

Γενική εισαγωγή του Σανσκριτικού ποιητή Dr. Himanshu Gaur




Ο Δρ Himanshu Gaur είναι ένας γνωστός σανσκριτικός ποιητής.  Γεννήθηκε σε ένα χωριό που ονομάζεται Bahadurgarh κάτω από την περιοχή Hapur του Uttar Pradesh.


 Η εκπαίδευσή του πραγματοποιήθηκε σε ένα τόπο που ονομάζεται Narwar της πόλης Narora στην περιοχή Bulandshahar του Uttar Pradesh. Το όνομα του Guruji είναι Shree Shyamsunder Sharma γνωστός και ως Baba Guru Ji.


 Οι πτυχία Shastri (BA) και Acharya (MA) από τη Σανσκριτική Γραμματική, έλαβε από το Shri Raghunath Adarsh ​​Σανσκριτικό Κολλέγιο, Chandausi, που σχετίζεται με το Πανεπιστήμιο Sampurnanand Sanskrit, καθώς και το 2011-12 που έκλεισε το Εθνικό Ινστιτούτο Σανσκριτών του Κεντρικού Πανεπιστημίου του Νέου Δελχί.  Επίσης έλαβε το βαθμό του εκπαιδευτικού b.ed από την πανεπιστημιούπολη K Bhopal.  Στη συνέχεια, το 2015 προσλήφθηκε στο Πανεπιστήμιο Bhopal του Εθνικού Σανσκριτικού Ινστιτούτου για το διδακτορικό του δίπλωμα διδακτορικού, το οποίο έκανε ερευνητική εργασία για τρία συναπτά έτη στον ξενώνα Bhaskar.  Ο Δρ Kailash Chandra Das ήταν ji.


 Ο Δρ Himanshu Gaur ήταν πλούσιος από την αρχή και ήταν πιστός στις γραφές.  Φαίνεται ότι πολλές γραφές απομνημονεύονταν αυτόματα από τα τελετουργικά της προηγούμενης γέννησης.  Ο Acharya Himanshu ήταν ένα κορίτσι με έντονο ενδιαφέρον για την ποίηση στο σανσκριτικό, αν και έγραψε πολλά προσόντα που δεν είχαν δημοσιευθεί, αλλά από το 2014 άρχισε να γράφει τακτικά ποίηση.  Μέχρι στιγμής, έχουν δημοσιευθεί πέντε κείμενα του Σανσκριτικού του Αχαρια Χημανσού Μπολ.


 Το "Sribabagurushatakam", το οποίο έχει γράψει για τον χαρακτήρα ζωής του γκουρού του, είναι ένα πολύ συναισθηματικό και ενάρετο βιβλίο.


 Το βιβλίο έχει δημοσιευθεί από το Ίδρυμα True Humanity το Νοέμβριο του 2019.  Αυτό είναι το πρώτο βιβλίο ποίησης που δημοσίευσε ο Δρ Himanshu Gaur, το βιβλίο Χίντι έχει επίσης δοθεί σε αυτό το βιβλίο, ώστε ακόμη και οι απλοί άνθρωποι να το καταλάβουν.


 Μετά από αυτό, το Φεβρουάριο του 2020, ο Bhavashri του Dr. Himanshu Gaur, ο Vandyashree, ο Kavashree και ο Pitrishtakam -

 Αυτά τα τέσσερα περισσότερα σανσκριτικά βιβλία ποίησης έχουν δημοσιευθεί.


 Ο Δρ Himanshu Gaur συμμετέχει στην υπηρεσία της Μητέρας Saraswati μέρα και νύχτα και είναι έτοιμος να συνθέσει πολλούς τύπους ποίησης.  Οι ποιητικές συνθέσεις του φαίνεται να είναι πολύ συναισθηματικές και να περιπλανηθούν στον δικό του περίεργο κόσμο.


 Το μοναδικό και λεπτό όραμα του Dr. Himanshu Gaur να βλέπει κανείς οποιοδήποτε γεγονός, σκηνή, κατάσταση είναι πολύ διαφορετικό και θεμελιώδες, γεγονός που τον καθιστά έναν ειδικό ποιητή.


 Υπάρχει πολλή απλότητα στην ποίησή του, αλλά συχνά τα ποιήματά του είναι πολύ κλασικά και έχουν μια συγκεκριμένη προσέγγιση.


 Περιστασιακά, η πορεία του αρμονικού στυλ βρίσκεται στην ποίησή του.  Μερικές φορές τα θύματα της ζωής εμφανίζονται στην ποίησή του, έπειτα κάπου τα ρεύματα της αφοσίωσης ρέουν στην ποίησή του!

 Κάπου όπου η σημασία της γνώσης, κάπου μυθολογική συζήτηση, κάπου μια περιγραφή της κοσμικής σκηνής και κάπου ψυχικές και πνευματικές δραστηριότητες παρουσιάζονται από τον Dr. Himanshu Gaur με μεγάλη αποτελεσματικότητα.  Τα επερχόμενα ποιήματά του σύντομα θα δημοσιευθούν -


 Divyandarashtakam

 ******

 Αυτό το βιβλίο, που αποτελείται από τον Dr. Himanshu Gaur, είναι ένα ποίημα για να δείξει τη φαντασία του.  Ο Divyandhar είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας.  Είναι ένας άνθρωπος με εκπληκτικές ιδιότητες.  Γνωρίζει τις πολεμικές τέχνες, το κολύμπι, τις τεχνικές ομιλίας και τις υπνωτικές τέχνες. Είναι πολύ θαρραλέος και έχει υπέροχη φαντασία.  Γνωρίζει επίσης την Τάντρα και τη Γιαννά.  Οι ιδιότητες του ίδιου αυτού περιγράφονται σε αυτόν τον αιώνα.  Ο ποιητής περιέγραψε πολλά χαρακτηριστικά αυτού του φανταστικού χαρακτήρα σε 100 στίχους.  Υπάρχουν πολλά rasas, στίχοι και στολίδια σε αυτό το ποίημα.


 ****




 Φανταστικό

 **** "

 Στην ποίηση που παρουσιάστηκε, ο ποιητής έδειξε θεμελιωδώς το ποιητικό του ταλέντο, κοιτάζοντας τις εικόνες του "φανταστικού" και βλέποντας την αγάπη του για τη φύση και αντανακλώντας τη φαντασία του και ενσωματώνοντας τις γραφές σε αυτό.  Η φαντασία του ποιητή είναι τόσο πολύ που δημιούργησε αυτό το βιβλίο μόνο αφού είδε τις εικόνες του εκατονταετούς χαρακτήρος "Imaginary".  Αν και ο χαρακτήρας αυτού του βιβλίου είναι επίσης άνθρωπος που παρουσιάζει τον εαυτό του με μια ιδιαίτερη σκέψη και γεγονός, έναν εραστή της φύσης και ένα στοχαστικό και ευφάνταστο πρόσωπο, αλλά με την εξέταση των ιδεών και των εικόνων που ήρθαν στο μυαλό του ποιητή και από το ταλέντο του  Αυτό το συναίσθημα δημιουργείται, με το οποίο αποτελείται από 100 στίχους.  Έχει πολλά rasas, στίχους και στολίδια.

 *******


 Shriganesh αιώνα

 *******

 Δίνοντας ευλάβεια στον Λόρδο Ganesha, αυτή η ποίηση εκατοντάδων στίχων είναι προικισμένη με το αρχικό ταλέντο του ποιητή.  Σε αυτό το ποίημα, ο ποιητής μίλησε στο μυαλό του στον Λόρδο Ganesha.  Ο Λόρδος Ganesha απεικονίζεται με πολλούς τρόπους.  Ο ποιητής έχει συνθέσει αυτό το ποίημα με τα εγκάρδια συναισθήματά του και το λατρευτικό κλασικό στυλ.  Ο έπαινος του Λόρδου Ganesha είναι ο κύριος σε αυτό το ποίημα.  Υπάρχουν πολλά λογοτεχνικά στοιχεία σε αυτό το ποίημα.

 ***



 Ήλιος αιώνα

 *******

 Αυτό το ποίημα είναι ένα ποίημα 100 στίχων γεμάτο με το βασικό ταλέντο του ποιητή, γραμμένο σε σχέση με τον Θεό του Ήλιου.  Η Βαντάνα του Λόρδου Surya είναι εξέχουσα σε αυτό.  Και ο ποιητής έχει εκφράσει πολλά θερμά συναισθήματα σχετικά με τον Λόρδο Surya.  Η συγκεκριμένη σκέψη και ευλάβεια του ποιητή για τον Ήλιο είναι ιδιαίτερα ορατές σε αυτό το ποίημα.  Μιλώντας στον ήλιο και διάφορες μορφές του Ήλιου βρίσκονται σε αυτή την ποίηση.

 *****


 Φίλος αιώνα

 ****

 Σε αυτό το ποίημα, ο ποιητής έχει εκθέσει την αρχική σκέψη του για τον φίλο!  Πολλές μορφές φιλίας, πολλοί τύποι έχουν περιγραφεί σε αυτό.  Η ιδανική μορφή και κακή μορφή φιλίας αναφέρεται επίσης σε αυτό.  Ποιος είναι φίλος, ο οποίος είναι ένας εχθρός ως φίλος - αυτό λέγεται επίσης μέσω της ποίησης.  Παρεμπιπτόντως, σε αυτό το ποίημα γεμάτο με τα εγκάρδια και όμορφα συναισθήματα φιλίας, κυρίως ένας ιδανικός και ένας καρδιάς ευχάριστος φίλος έχει περιγραφεί ως ο καλύτερος και τον έχει εκπροσωπήσει.  Υπάρχουν πολλά rasas, στίχοι και στολίδια σε αυτό το ποίημα.

 *****



 Shrimatryambakeshwarchaitanyapanchashati

 ****

 Οι προσωπικές απόψεις του ποιητή σε σχέση με τις απόψεις του Shri Trimbakeshwar Chaitanya Swamy σε μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο Facebook διαφόρων τόπων, έχουν προσωπική προέλευση, περιγράφεται σε αυτό το στίχο σε 50 στίχους.  Με αυτό τον τρόπο είναι και ποίημα πορτρέτου.  Σε αυτό το ποίημα, έχουν παρουσιαστεί πολλές σκηνές, γεγονότα και γεγονότα, αυτό είναι ένα εντελώς πρωτότυπο ποίημα.  Έχει πολλούς στίχους ras και στολίδια.

 ****

No comments:

Post a Comment